Övriga landet

Nätverket för ett fritt Västsahara är till för alla som vill kämpa mot Marockos ockupation av Västsahara, oavsett var man befinner sig. Om du inte kan eller vill ingå i en lokalgrupp kan du ändå agera inom Nätverket. Vi har inget medlemssystem, utan den som känner sig som en del av Nätverket, är en del av Nätverket. Enda kravet är att du ställer sig bakom det västsahariska folkets kamp för självständighet och mot Marockos ockupation av Västsahara.

Som aktivist  i Nätverket är det bara din fantasi som sätter gränser för vad du kan göra till stöd för det västsahariska folket. Du är fri att använda dig av Nätverket för ett fritt Västsaharas namn så länge som din verksamhet tydligt stödjer det västsahariska folket i sin kamp för självständighet och mot Marockos ockupation av Västsahara. Hör gärna av dig till oss med frågor. Informera oss också gärna om vad du planerar och gör så att vi kan lägga upp information på hemsidan och Facebook.

Inkomster från till exempel vårt plusgirokonto är till för alla som är aktiva inom Nätverket för ett fritt Västsahara. Om du ska genomföra en aktivitet är du välkommen att söka pengar av oss. Skriv kort vad du planerar att göra och hur det främjar ett fritt Västsahara. Styrelsen i föreningen fattar beslut och återkommer med besked. Du får pengarna när du lämnat in kvitton till styrelsen.

Känn dig varmt välkommen till Nätverket för ett fritt Västsahara! Tveka inte att höra av dig med synpunkter på hur Nätverket för ett fritt Västsahara kan stödjer aktivister runt om i landet!

info@frittvastsahara.nu

”En till medveten person är ett steg närmare förändring”

Lisa Ambjörn är aktivist i Nätverket för ett fritt Västsahara. Här är några vardagsaktionstips från Lisa:

- Kommentera bloggar och reseskildringar från folk som besökt Marocko. Skriv om Marockos ockupation av Västsahara och länka till sidor med mer information.

- Ta upp situationen i Västsahara i skolan när ni läser om konflikter.

- Berätta om Västsahara på ditt sätt! Skriv en sång, måla, fota!

- Sätt upp snygga affischer!

- Skriv en insändare i lokaltidningen!

- Gör I LOVE VÄSTSAHARA-t-shirts och ge till dina vänner!

- Fråga resebolag varför de inte berättar om Västsahara när de flyger folk till Marocko.

- Gör armband och sälj på stan samtidigt som du delar ut information om situationen i Västsahara!
Fakta

Västsahara är ockuperat av Marocko sedan 1975. Ockupationen strider mot internationell rätt och enligt FN är Västsahara Afrikas sista koloni. När Marocko invaderade Västsahara 1975 flydde en stor del av befolkningen till Algeriet där de upprättade flyktingläger. Där bor än idag 170 000 västsaharier. De västsaharier som lever i det ockuperade landet utsätts ständigt för förföljelse, diskriminering och förtryck.Marocko har byggt en 220 mil lång mur - "skammen mur" - genom hela Västsahara. Muren delar Västsahara, och det västsahariska folket. Det västsahariska folket har fört en fredlig kamp mot den marockanska ockupationsmakten sedan 1991. Nätverket för ett fritt Västsahara är öppet för alla som ställer sig bakom det västsahariska folkets kamp för frihet och mot den marockanska ockupationen. Slut upp i kampen för att Afrikas sista koloni, Västsahara, ska befrias!