Föreningen läggs på is – aktivismen i nätverket fortsätter!

May 23rd, 2010 by Kristin

Inom Nätverket för ett fritt Västsahara finns en förening vars syfte är att ta hand om administrativa och ekonomiska frågor. Styrelsen i Föreningen Nätverket för ett fritt Västsahara har efter noga övervägande bestämt sig för att tillfälligt lägga föreningen på is. Detta för att aktivitetsnivån just nu är relativt låg, och för få personer har möjlighet att hålla igång styrelsearbetet. Detta betyder att den styrelse som sitter nu inte  kommer kalla till något årsmöte 2010 eller 2011. I maj 2012 kommer ett årsmöte hållas för se vilket intresse som finns för att återuppta styrelsearbetet då. Om intresse finns hos medlemmar kan arbetet när som helst tas upp på deras initiativ!

Observera att detta endast gäller Föreningen Nätverket för ett fritt Västsahara. Aktiviteten i Nätverkets lokalgrupper påverkas inte av att föreningens arbete vilar. All aktivism fortsätter så länge det finns aktivister som vill kämpa för ett fritt Västsahara!

Materialdistributionen kommer även fortsätta som vanligt, så vill ni eller andra skaffa nya tygpåsar eller tröjor är det bara att höra av er till material@frittvastsahara.nu

För att nå andra aktivister rekommenderar vi facebookgrupperna.

Sahara Libre!

/Styrelsen
Föreningen Nätverket för ett fritt Västsahara

Posted in allmänt


(comments are closed).
Fakta

Västsahara är ockuperat av Marocko sedan 1975. Ockupationen strider mot internationell rätt och enligt FN är Västsahara Afrikas sista koloni. När Marocko invaderade Västsahara 1975 flydde en stor del av befolkningen till Algeriet där de upprättade flyktingläger. Där bor än idag 170 000 västsaharier. De västsaharier som lever i det ockuperade landet utsätts ständigt för förföljelse, diskriminering och förtryck.Marocko har byggt en 220 mil lång mur - "skammen mur" - genom hela Västsahara. Muren delar Västsahara, och det västsahariska folket. Det västsahariska folket har fört en fredlig kamp mot den marockanska ockupationsmakten sedan 1991. Nätverket för ett fritt Västsahara är öppet för alla som ställer sig bakom det västsahariska folkets kamp för frihet och mot den marockanska ockupationen. Slut upp i kampen för att Afrikas sista koloni, Västsahara, ska befrias!