Snö/Sand – en succé

July 18th, 2009 by Kristin

Vernissagen av utställningen Snö/Sand blev en succé. Fem aktivister i Nätverket för ett fritt Västsahara skickade engångskameror till flyktinglägren och lät ungdomar fota sin vardag. Samtidigt fick några svenska ungdomar samma uppdrag. Resultatet blev utställningen Snö/Sand.

vernissage1b_liten.jpg

Gemensamt för fotona är hur centrala vänner och familjen är. Det finns också tydliga skillander. De svenska ungdomar är mer aktiva: de åker skidor, är ute i skogen, går på fotbollsmatch – något de västsahariska ungdomarna inte har möjlighet till.

Läs DN på stans artikel om utställningen här.

vernissage2_liten.jpg

vernissage3_liten.jpg

vernissage4_liten.jpg

Posted in utställning


(comments are closed).
Fakta

Västsahara är ockuperat av Marocko sedan 1975. Ockupationen strider mot internationell rätt och enligt FN är Västsahara Afrikas sista koloni. När Marocko invaderade Västsahara 1975 flydde en stor del av befolkningen till Algeriet där de upprättade flyktingläger. Där bor än idag 170 000 västsaharier. De västsaharier som lever i det ockuperade landet utsätts ständigt för förföljelse, diskriminering och förtryck.Marocko har byggt en 220 mil lång mur - "skammen mur" - genom hela Västsahara. Muren delar Västsahara, och det västsahariska folket. Det västsahariska folket har fört en fredlig kamp mot den marockanska ockupationsmakten sedan 1991. Nätverket för ett fritt Västsahara är öppet för alla som ställer sig bakom det västsahariska folkets kamp för frihet och mot den marockanska ockupationen. Slut upp i kampen för att Afrikas sista koloni, Västsahara, ska befrias!