Rababs vittnesmål på Kafé 44

May 2nd, 2009 by Kristin

Den 19:e april bjöd Nätverket för ett fritt Västsahara in till föreläsningskväll på Kafé 44. Rabab Amidane från det ockuperade Västsahara berättade om sin kamp för självständighet och visade foton. Eline Jacobsson från Nätverket berättade om sina intryck från flyktinglägren.

rabab_44.jpg

Rabab är inbjuden till Sverige av Emmaus och befann sig under två veckor i deras butik för att informera om Västsahara. Föreläsningen på Kafé 44 lockade ett tjugotal människor.

rabab_kafe44_2.jpg

Posted in föredrag


(comments are closed).
Fakta

Västsahara är ockuperat av Marocko sedan 1975. Ockupationen strider mot internationell rätt och enligt FN är Västsahara Afrikas sista koloni. När Marocko invaderade Västsahara 1975 flydde en stor del av befolkningen till Algeriet där de upprättade flyktingläger. Där bor än idag 170 000 västsaharier. De västsaharier som lever i det ockuperade landet utsätts ständigt för förföljelse, diskriminering och förtryck.Marocko har byggt en 220 mil lång mur - "skammen mur" - genom hela Västsahara. Muren delar Västsahara, och det västsahariska folket. Det västsahariska folket har fört en fredlig kamp mot den marockanska ockupationsmakten sedan 1991. Nätverket för ett fritt Västsahara är öppet för alla som ställer sig bakom det västsahariska folkets kamp för frihet och mot den marockanska ockupationen. Slut upp i kampen för att Afrikas sista koloni, Västsahara, ska befrias!