Rabab på Kafé 44

April 6th, 2009 by Kristin

rabab.jpg

Snart gästas Sverige av den västsahariska studenten och människorättsaktivisten Rabab Amidane. Söndagen den 19:e april kl 16.00 kommer hon och berättar om situationen för västsaharier i det ockuperade Västsahara och Marocko. Rabab har blivit fängslad och misshandlad av marockansk polis för sin kamp för ett fritt Västsahara.

Kom och lyssna till hennes vittnesmål!
Kafé 44, Tjärhovsgatan 44, Stockholm
19/4 kl 16

Varmt välkomna!

Posted in föredrag


(comments are closed).
Fakta

Västsahara är ockuperat av Marocko sedan 1975. Ockupationen strider mot internationell rätt och enligt FN är Västsahara Afrikas sista koloni. När Marocko invaderade Västsahara 1975 flydde en stor del av befolkningen till Algeriet där de upprättade flyktingläger. Där bor än idag 170 000 västsaharier. De västsaharier som lever i det ockuperade landet utsätts ständigt för förföljelse, diskriminering och förtryck.Marocko har byggt en 220 mil lång mur - "skammen mur" - genom hela Västsahara. Muren delar Västsahara, och det västsahariska folket. Det västsahariska folket har fört en fredlig kamp mot den marockanska ockupationsmakten sedan 1991. Nätverket för ett fritt Västsahara är öppet för alla som ställer sig bakom det västsahariska folkets kamp för frihet och mot den marockanska ockupationen. Slut upp i kampen för att Afrikas sista koloni, Västsahara, ska befrias!