Ta in ditt engagemang i vardagen!

November 17th, 2008 by Kristin

Lisa Ambjörn är aktiv i Nätverket för ett fritt Västsaharas Stockholmsgrupp. Men hon begränsar inte sitt engagemang till de möten och aktiviteter gruppen ordnar utan hittar ständigt nya sätt att lyfta Västsaharafrågan i vardagen. Att kommentera bloggar och reseskildringar från Marockoresenärer, sätta upp affischer och tillverka t-shirts är några idéer.

För Lisa är det självklart att engagera sig så länge den marockanska regimen dagligen begår brott mot de mänskliga rättigheterna. Hon har också träffat de två västsahariska kvinnorna Rabab och Sultana när de var på besök i Sverige.

- Jag blev inte bara imponerad av hur modiga de är, vi blev vänner, och hur kan man se sina vänner skadas utan att göra något åt det, undrar Lisa.

Läs flera av Lisas tips under ”Övriga landet” i menyn till höger och bli en vardagsaktivist du också!

Posted in allmänt


(comments are closed).
Fakta

Västsahara är ockuperat av Marocko sedan 1975. Ockupationen strider mot internationell rätt och enligt FN är Västsahara Afrikas sista koloni. När Marocko invaderade Västsahara 1975 flydde en stor del av befolkningen till Algeriet där de upprättade flyktingläger. Där bor än idag 170 000 västsaharier. De västsaharier som lever i det ockuperade landet utsätts ständigt för förföljelse, diskriminering och förtryck.Marocko har byggt en 220 mil lång mur - "skammen mur" - genom hela Västsahara. Muren delar Västsahara, och det västsahariska folket. Det västsahariska folket har fört en fredlig kamp mot den marockanska ockupationsmakten sedan 1991. Nätverket för ett fritt Västsahara är öppet för alla som ställer sig bakom det västsahariska folkets kamp för frihet och mot den marockanska ockupationen. Slut upp i kampen för att Afrikas sista koloni, Västsahara, ska befrias!