Västsahariska Aziza sjunger på Café Edenborg

September 10th, 2008 by Frittvastsahara

Söndagen den 14:e september kl 18 anordnar Nätverket för ett fritt Västsahara i samarbete med VästsaharaAktionen en spelning med den västsahariska artisten Aziza Brahim. Spelningen är på Café Edenborg, Stora Nygatan 35 i Gamla stan, Stockholm.  

Aziza har blivit lovordad för sina tidigare konserter. Missa inte denna möjlighet! Det kommer också att bli glimtar från Västsahara och solidaritetsarbetet.

Gratis inträde! Varmt välkomna!

Lyssna på Aziza: http://www.myspace.com/azizabrahim

Posted in evenemang


(comments are closed).
Fakta

Västsahara är ockuperat av Marocko sedan 1975. Ockupationen strider mot internationell rätt och enligt FN är Västsahara Afrikas sista koloni. När Marocko invaderade Västsahara 1975 flydde en stor del av befolkningen till Algeriet där de upprättade flyktingläger. Där bor än idag 170 000 västsaharier. De västsaharier som lever i det ockuperade landet utsätts ständigt för förföljelse, diskriminering och förtryck.Marocko har byggt en 220 mil lång mur - "skammen mur" - genom hela Västsahara. Muren delar Västsahara, och det västsahariska folket. Det västsahariska folket har fört en fredlig kamp mot den marockanska ockupationsmakten sedan 1991. Nätverket för ett fritt Västsahara är öppet för alla som ställer sig bakom det västsahariska folkets kamp för frihet och mot den marockanska ockupationen. Slut upp i kampen för att Afrikas sista koloni, Västsahara, ska befrias!