Följ med till ESF!

September 6th, 2008 by Kristin

17-21 september äger European Social Forum rum i Malmö. Runt tiotusen personer beräknas delta i forumet. Nätverket för ett fritt Västsahara kommer så klart att delta och sprida information om Afrikas sista koloni. Västsahara kommer också att uppmärksammas då den västsahariska artisten Aziza Brahim sjunger på invigningen.

Vi kommer att ha ett bokbord med information och vi behöver hjälp med att bemanna detta. Har du möjlighet att hjälpa till? Hör av dig till info@frittvastsahara.nu

Posted in Uncategorized


(comments are closed).
Fakta

Västsahara är ockuperat av Marocko sedan 1975. Ockupationen strider mot internationell rätt och enligt FN är Västsahara Afrikas sista koloni. När Marocko invaderade Västsahara 1975 flydde en stor del av befolkningen till Algeriet där de upprättade flyktingläger. Där bor än idag 170 000 västsaharier. De västsaharier som lever i det ockuperade landet utsätts ständigt för förföljelse, diskriminering och förtryck.Marocko har byggt en 220 mil lång mur - "skammen mur" - genom hela Västsahara. Muren delar Västsahara, och det västsahariska folket. Det västsahariska folket har fört en fredlig kamp mot den marockanska ockupationsmakten sedan 1991. Nätverket för ett fritt Västsahara är öppet för alla som ställer sig bakom det västsahariska folkets kamp för frihet och mot den marockanska ockupationen. Slut upp i kampen för att Afrikas sista koloni, Västsahara, ska befrias!