Stöd de västsahariska studenterna!

December 20th, 2007 by admin

Förföljelserna av västsahariska studenter har trappats upp både i det ockuperade Västsahara och i Marocko. Misshandel och fängslanden utan rättegång hör till vardagen och studenternas fredliga demonstrationer slås ner med våld.

Skriv under brevet till Marockos justitieminister och kräv:

  • att Marocko respekterar Barnkonventionen
  • att Marocko respekterar de västsahariska studenternas yttrandefrihet
  • att Marocko ställer de ansvariga för övergreppen till svars
  • att alla politiska fångar släpps

Skriv under här.

Posted in Uncategorized


(comments are closed).
Fakta

Västsahara är ockuperat av Marocko sedan 1975. Ockupationen strider mot internationell rätt och enligt FN är Västsahara Afrikas sista koloni. När Marocko invaderade Västsahara 1975 flydde en stor del av befolkningen till Algeriet där de upprättade flyktingläger. Där bor än idag 170 000 västsaharier. De västsaharier som lever i det ockuperade landet utsätts ständigt för förföljelse, diskriminering och förtryck.Marocko har byggt en 220 mil lång mur - "skammen mur" - genom hela Västsahara. Muren delar Västsahara, och det västsahariska folket. Det västsahariska folket har fört en fredlig kamp mot den marockanska ockupationsmakten sedan 1991. Nätverket för ett fritt Västsahara är öppet för alla som ställer sig bakom det västsahariska folkets kamp för frihet och mot den marockanska ockupationen. Slut upp i kampen för att Afrikas sista koloni, Västsahara, ska befrias!